Saturday, November 27, 2010

Hebatnya ALLAH

Fuhh..teruk betul..sebulan menyepi..angin apa la yang membawa diri ini sepi dari terus menulis..menganyam idea untuk dipersembahkan kepada sesuatu yang lebih realiti. Maha Suci Allah..sebulan lepas disibukkan dengan tesis, persediaan final, 1 paper lagi tinggal sebelum VIVA..LI, and finally say GOODBYE to USIM.

....SaY GoodBYE....

Lama dah nk share dgn korang suma. Moga kesempatan yang Allah beri ini dapat kita manfaatkan sebaiknya. The story begin with...
Group thesis under Dr. Hanina terpilih untuk presents kajian thesis dalam Ekspo Inovasi Islam 2010 (i-INOVA 10). Malas n macam2 site negative serabutkan kepala masa tu. Sayang supervisor punya pasal hilang negatif2 dalam kepala ni. "Anti-Quorum Sensing in Local Ulam Malaysia" under thesis Syazwan terpilih. Pe ke bnda ntah la..tajuk Syazwan ni. 

Quorum sensing ni adalah salah satu Mode of Action of Bacteria towards antimicrobe. Maksud Quorum sensing ni adalah Communication within bacteria that can cause virulence to the organisms. This mode of action actually is a new discovered among scientists. We have to proud with local ulam especailly PETAI since it contains an anti-quorum sensing. Bla2222....terang kat audience y hadir kt booth kitorang..suma yang dengar..said WOW..GOOD JOB DEAR..CONGRATULATIONS..and whatever they said..Kembang telinga jap masa 2..walaupun bukan thesis I y terpilih, tapi I stilll proud since project my supervisor give good impression to others...

Tiba2 tengah2 terangkan kat audience, datang seorang pakcik dalam lingkungan 60-an ke booth kitorang. Dia mendengar dengan teliti..sambil memuji..HEBATNYA ALLAH..terdiam kejap masa tu..ohhh..no..tiba2 rasa kerdil diri..ntah kenapa..pakcik tadi tersenyum melihat diriku yang kelu untuk menerangkan lagi..diriku terus menyusun kalam seterusnya..juz "terima kasih, pakcik" tu je yang mampu luahkan. Ye..memang betul..semua kajian yang dibuat akhirnya kita akan bertemu dengan Pencipta bahan kajian. Jika kita gagaskan hebatnya sesuatu kajian, sudah pasti yang menciptakan bahan dan pengkaji jauh lebih HEBAT..

Anti-quorum sensing
Tatkala membuat persediaan final..teringat kembali that story..HEBATNYA ALLAH..makin banyak kita tahu, hakikatnya kita semakin jahil. Makin banyak yang perlu diteroka selepas ni..To all of my DEAR..whatever u do especially on research after this, we have to ensure at the last, we thank to ALLAH for give us strength to prove that all of our work 100% come from HIM not from us, am I right? 


Monday, October 4, 2010

Benteng KITA

Jika kita hendak membuat analisa kepada masa depan sesebuah negara, rujuklah kepada pemuda yang ada sekarang..(Ibn Khaldun).

Sama2 kita renungkan..dan analisa di mana tahap kita sekarang? Adakah kita sekarang pemuda yang banyak melakukan perubahan atau merosakkan keadaan?

Jika tahap kita lemah..sentiasa pasakkan dalam diri, "Jadilah pemuda yang sentiasa mendirikan negara Islam dalam hatinya". Jika kita inginkan terbinanya negara tersebut, perlu ada sesuatu amalan kukuh yang sentiasa menjadi benteng kepada pemuda. Tuan Guru Nik Abdul Aziz berpesan;
1. Jadikan Al-Quran sebagai zikir.
2. Jangan tinggalkan tahajud.
3. Jangan tinggalkan dhuha.
4. Perhatikan dan tadabbur perintah Allah dlm ayat Al-quran yang bermula dengan kalimah (WA IZ).

Wallahu 'alam..sama2 kita AMALKAN.

Sunday, September 26, 2010

Ashabul kahfi 2

K.ili..
Betullah k.ili ckp, nnt sy rindu..mmg sy rindu dah ni..ashabul kahfi semua rindu..rindu kt mak. Rindu nk dgr mak berleter..hehe..Bila nak balik ni?
We are STRONG when we sit together. Don't be SAD like Dr Aidh bin Abdullah Qarni said.

Cik Atikah..
Hehe..jgn jeles semalam deqmoon masak special..tpi itulah dah xjdi special sebab korang xde..
Again..We are STRONG when we sit together.

Cik Siti..
Hari ni dia pergi jalan2 cari makan..makan baik2..jgn lupa ashabul kahfi ye..
Again..We are STRONG when we sit together.

Cik Aish..
Huhu..x nak g INOVA..but I have to go..pray 4 me..start ptg ni smpai selasa. Fikir psl INOVA dah x jdi nk sambung keje2 yang terbengkalai~~~lab report, writhing thesis n bla222~~~
Again..We are STRONG when we sit together.

K.Mah..
As usual, rajin..semua keje dah siap, jeles beb. Tapi still x dpt motivate diri ini..waaa..pe nk jdi!!!
Again..We are STRONG when we sit together.

K.Aidah..
Pagi2 lagi lyn criter, best giler, bz tpi wt donno je. Sambil lyn criter sempat siapkan keje.Wah, dahsyat 2..
Again..We are STRONG when we sit together.

Deqmoon..
K.ili dah xde umah..dia lak y cm mak kt ashabul kahfi ni..best semalam deqmoon masak..sian k.ili n cik tikah..hehe..biar diorang jeles..
Again..We are STRONG when we sit together.

Cik Mirae..
Jln2 sampai x ingat jln balik..hehe..ingat kluar g mkn kt acacia je tapi terlepas sampai seremban..Bagus2..nmpaknye gene transformation dah berlaku kt cik mirae..kuat jln cm I gak..hehe..

Ashabul Kahfi..
We are STRONG when we sit together.


Ashabul kahfi-4eva-

Monday, September 13, 2010

Syawal 1431H

Pelik...

1st time sambut raya tahun ni dalam keadaan suram. Family ramai pun still rasa suram, sunyi + sepi. Kenapa ye??? Ziarah rumah maksu, makcik, nenek..semua bagi feed back yang sama. Sebenarnya kita ke yang create suasana suram? Or influence dari cuaca yang selalu mendung? Banyak faktor..as conclusion!!!

Baru perasan..sebenarnya ramai kurang sihat sepanjang Ramadan lalu. Nenek, ayah, pakngah, makcik, paksu semua diuji dengan sakit. Patut la..pagi2 raya semua buat muka seposen!!! Tambah lak kekanda kesayangan dari Qatar tak balik raya ni + internet kat rumah dia 'hang'. Lagi2 la sunyi. Emm..bila la dia nak balik!!!Sian kat mak..dengar je lagu raya terus banjir..rindu orang jauh nun di sana.

Pe2 pun..ujian Allah ni mematangkan kita if kita benar2 mencari hikmah dan bersangka baik dengan Allah. Allah rindu mendengar rintihan hamba2Nya dan selalunya kita juz merintih sayu bila diuji. Bila senang nak rafa'kan syukur pun TERdelay..sebab LUPA.  Tapi Allah tak pernah lupakan kita, semakin hari semakin melimpah rahmat yang diberikan. 

Moral of Syawal 1431H..
Banyakkan bersyukur, banyakkan bersabar, sentiasa bersangka baik dengan Allah..

....Big Family 2007...
Gambar ni masa raya 2007..last b4 kak ca' p Qatar..tnggu dia balik baru boleh update new picture..sekarang dah bertambah ahli..since a.mustaqim, a.mei n a.kei da kahwin..anak saudara pun dari 9 bertambah lagi  4 orang + 2 orang Insya Allah bulan10 n Januari 2011.

p/s: Saja nk share..best Family ramai=)

Wednesday, August 25, 2010

Ashabul kahfi 1

1st time post psl Ashabul kahfi ni...sp ye ahlinya? 

Ahli y terdiri dari 8 orang bakal saintis dalam bidang masing-masing ~K.ili, K.aidah, K.mah, Cik Aish, Cik Habib7hari, Cik Sufi al-Baraqi, Cik Muna, and Cik Mirae~, InsyaAllah..

Ashabul Kahfi-4eva.
Baru-baru ni kelapan-lapan orang sama-sama mencari ketenangan diri di Masjid Besi, Putrajaya. Alhamdulillah, Allah bersama dengan sesiapa yang mengejar dan mendambakan redhaNya. Ketenangan itu hadir ketika sama-sama iftar di tepi tasik sambil menikmati alam ciptaan Ilahi. Sekali lagi, ketenangan datang bertemu hati-hati yang rindukan kasih Ilahi ketika solat berjemaah. Masing-masing "release" dengan bebanan yang dipikul setelah menceritakan segala-galanya yang terbuku kepadaNya.

Alhamdulillah, Ashabul kahfi makin kuat melangkah. Kerja-kerja terakhir lab thesis diteruskan sampai lewat malam. 2 Thumbs up..ada yang terus terawih kat lab sementara tunggu result, ada yang qiam terus, ada yang bertungkus-lumus tolong siapkan bekalan makanan dan hantarkan kepada sesiapa yang balik lewat. Semuanya bekerja seperti satu FAMILY.. 

Di mana lagi akan ku cari keluarga kedua seperti kalian. Moga kita sentiasa bersamaNya. Kita disatukan keranaNya dan satu hari pasti dipisahkan keranaNya. Sabar ye sahabat2 dengan dugaan lab thesis masing-masing. Setiap hari I tak pernah lupa doakan kalian. Biar sama-sama berjaya, biar sama-sama mendaki gunung kejayaan. Tq a lot..for being my frenz!

Thursday, August 19, 2010

All start from here..

Semakin hari, semakin banyak kes buang bayi, korupsi, rasuah n bla2222...apa dah jadi, nak kata yang buat jenayah ni orang tak berpelajaran, rasanya sedikit sangat %, majoriti belajar tinggi melangit, siap berpangkat lagi. Ilmu tak cukup ke? Or akal lemah..fenin2..

For me..it's begin with FOOD. We are what we eat. We are what we consume everyday. Bila badan lemah, kita perlukan makanan, dan makanan yang dimakan akan dicerna, sebahagian ditukar dalam bentuk tenaga, sebahagian dibuang, sebahagian disimpan dalam organ2 tertentu seperti hati, sebahagian membina sel2 yang mati, meransang perkembangan sistem pertumbuhan, imun dan sebagainya.

Jom kita buat kajian...
Zaman kegemilangan Islam di bawah pimpinan Rasulullah, khulafa' ar-Rasyidin dulu apa yang mereka makan sehinggakan di bulan puasa masih bertenaga utk keluar berjihad dan berperang menentang golongan kuffar?  Hebatnya orang2 di zaman tersebut;

Zaman sekarang, kenapa golongan kuffar diberikan kekuatan dari sudut mental dan fizikal? Mereka menguasai 9/10 dari dunia dalam masa yang singkat. Penaklukan yang dilakukan sangat bestrategi dan bersistem. Let's question again..what they eat??

Orang Islam di zaman mutakhir ini sangat lemah, lemah dari segenap segi. Hanyut dalam dunia ciptaan sendiri. Terleka dengan kemewahan pangkat dan sebagainya. Hidup segan mati tak mahu. Cepat lupa, mudah ikut rentak yang dimainkan oleh orang lain. Again and again question back..What we eat??Sediiiiihhh..........

Di zaman Rasululllah, baginda dan sahabat makan cukup sederhana, tetapi khasiat makanan sangat tinggi. Makan bukan disebabkan sedap, tetapi makan disebabkan hendak beribadah. Sumber yang dimakan sangat dititik beratkan dan mereka mengutamakan HALALAN TOYYIBA.

Golongan kuffar di zaman ini mengambil ibrah dari zaman kegemilangan Islam, kebanyakan mereka mengutamakan kualiti makanan. Orang Yahudi sejak dalam perut ibu lagi disajikan dengan makanan berkhasiat seperti badam dan sayur-sayuran. Pengambilan makanan yang bersumberkan daging dikurangkan semata-mata utk meransang perkembangan otak bayi.
Kita? apa yang kita makan? WE EAT RUBBISH..Banyak yang kita tak tahu khasiat makanan, dari mana dibuat, apa yang ditambah, siapa yang buat..Yang kita utamakan mesti sedap, senang nak masak, senang nak kunyah, kenyang..itu jeee...

So, perlu disedari salah satu konspirasi kuffar utk lemahkan umat Islam adalah dari makanan. Mereka sedari apabila umat Islam makan makanan tidak halal atau beracun pasti sumber itu menjadi darah daging, dan hasilnya akan melemahkan jasmani dan rohani. Selepas lemah pasti mudah dijatuhkan, anytime, anywhere..

SO, langkah pertama nak hapuskan jenayah, back to ourself first, tengok balik pemakanan harian kita selama ini. Banyak sangat benda haram atau syubhah yang diambil.. Senang2 orang kafir sedia, kita makan je dan tak tahu what's all about the food?..Sebab tu ilmu yang dituntut tak dihayati, tak lekat dalam kepala, lekat dalam kertas exam je.. 

Again...Hati2 dengan makanan yang kita makan terutama produk2 segera. produk2 tersebut ditambah bahan-bahan tidak halal seperti plasma darah dalam sausage dan nugget, wain dalam bakeri product dan banyak lagi. Logo HALAL pun belum tentu dipercayai. Kita sendiri perlu ada ilmu mencari dan mengkaji makanan tersebut dari semasa ke semasa.

JOM SEMUA......
SIAPA YANG TAHU BIDANG MAKANAN NI TERUSKAN MENGKAJI DAN MEMBERI PANDUAN KEPADA MASYARAKAT.

TUGAS KITA BELUM SELESAI..
   

Tuesday, August 17, 2010

Ayah..

Ayah..anakmu sering meminjam semangatmu untuk teruskan perjuangan hidup ini. Walaupun sakit kau masih tersenyum, masih memberi inspirasi kepada sesiapa sahaja yang memerlukan. Ketabahanmu sangat ku kagumi. Di mana kau dapat ketabahan itu ayah? Ujian yang kau hadapi sangat perit, hanya Allah Yang Maha Mengetahui. Moga Allah sentiasa bersamamu..
"Kekuatan kita adalah solat..solat dan solat. Kalau rasa lemah banyakkan selawat. Di mana2 sahaja kita berada hanya Allah yang kuatkan kita" Mungkin pesanan yang selalu kau titipkan dalam jiwa-jiwa kami inilah sumber yang menyebabkan kau terus tabah melalui liku2 kehidupan.

Ayah..ramadan kali ini, harap ayah terus tabah..terus sabar dengan ujian yang Allah beri. Ramadan menyingkap seribu makna kepada sesiapa yang berusaha memburu keredhaan Allah dan kasih sayang dariNya.

You always remind me..'the rolling stones always shine'. Wherever u go..Allah always beside u..
Anakmu akan terus melangkah memberi dan terus berbakti.  

Tuesday, August 3, 2010

Saturday, July 24, 2010

Gambate..beb!!

Lg sebulan nk siapkan lab..

Lbih kurang 2 bulan nk complete tesis writing + VIVA..

GAMBATE...FB..

DON'T GIV UP..IF GOT -ve result..

Plz3..never surrender before the END..

WE CAN..ALL of US CAN DO WELL

ALWAYS CAN PERFORM NICELY..

 

Sunday, July 18, 2010

MMY..

In a peaceful life of a country side
In a blows of wind by the river side
Here we gather together
Hand in hand each other
We are generation of MMY...
Sudah lama x jenguk MMY..Sebuah sekolah yang banyak melahirkan insan-insan berguna berkat didikan guru-guru..I got first luv there..first luv means "thaqafah Islam".. 

Di situ 1st time knl usrah, 
1st time join tamrin, 
1st time involve dgn nuqaba'..

rindu zaman tersebut..zaman nakal2..
main sorok2 kasut cikgu..
pening kepala Sir Azman..layan keletah sorang2..
last2 Sir pun main skali..gantung kasut student2 dia y nakal2 dekat tiang bendera..
ouh..i miz so much that memory..
 
"Akak ni baru ja sampai..dah nak balik..sian kat kami suma"
"Ntah akak ni..sampai hati.."
"Akak janji tau lain kali datang lagi jenguk kami..jangan lupa kami suma"

Aduuhh...psyco betul adik2 ni..baru jumpa n kenal x sampai pun sehari..
Hebatnya Allah mengikat hati-hati kami..Subhanallah..
Moga ikatan ini akan lebih menguatkan rantai-rantai perjuangan Islam..

I have to go dik..walau kaki ni berat nak tinggalkan kalian..
Terpaksa cekalkan hati melangkah...
Tugas di kampus perlu diselesaikan...
Perlu diutamakan..
Panjang umur kita jumpa lagi..

p/s: Juz want to share..
Rajin2 lawat previous school/college/university..
adik2 di sana sangat memerlukan bantuan dari kita..
cukuplah datang memberi support.. 
kongsi pengalaman
kongsi impian..
mereka sangat menghargai..

Friday, July 16, 2010

Rindu padamu..Ya Habiballah.

Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa, "Malaikat Jibril, Mikail, Israfil dan Izrail A.S. telah berkata kepadaku.

Berkata Jibril A.S. : "Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke atasmu tiap-tiap hari sebanyak sepuluh kali, maka akan saya bimbing tangannya dan akan saya bawa dia melintasi titian seperti kilat menyambar."

Berkata pula Mikail A.S. : "Mereka yang berselawat ke atas kamu akan aku beri mereka itu minum dari telagamu."

Berkata pula Israfil A.S. : "Mereka yang berselawat kepadamu akan aku sujud kepada Allah S.W.T dan aku tidak akan mengangkat kepalaku sehingga Allah S.W.T mengampuni orang itu."

Malaikat Izrail A.S pula berkata : "Bagi mereka yang berselawat ke atasmu, akan aku cabut ruh mereka itu dengan selembut-lembutnya seperti aku mencabut ruh para nabi"

Apakah kita tidak cinta kepada Rasulullah S.A.W.? Para malaikat memberikan jaminan masing-masing untuk orang-orang yang berselawat ke atas Rasulullah S.A.W

Dan bersaksilah..
kami merinduimu Ya Rasulullah,
kami jundimu Ya Habiballah..
dan Engkau adalah qiyadi kami semua..

Allahumma Solli 'Ala Muhammad..

Mudah-mudahan kita menjadi insan kesayangan Allah, Rasul dan para malaikat.

Monday, July 12, 2010

Thursday, July 8, 2010

One day,,,,

"Take Islam as the way
Islam is the way of life
Islam is perfect and great
Al-Islam Dinnul-Hayat..

This is the way of life
For us to struggle and strive
Islam will be back grand again
Bright like the shining stars.."

Lagu di atas sering dinyanyikan oleh pelajar dari Palestin yang masih menuntut di Malaysia. Tertarik untuk berkongsi pesanan dari mereka utk semua..

" U're from Malaysia..love your country..now u see u can breath with freedom..but PALESTIN..I don't know WHEN?

"Everyday we have to face with ISRAEL LAKNATULLAH. U know..in front of me they killed my loving parents, killed all my family..and then cut both of my hands..HOW STUPID that memories. I don't want to flash back again those scenes..

BUT MY BIG QUESTION UNTIL NOW..where the others?? WHERE THE MUSLIM??..just pretending... show to us their SYMPHATIZE..OUH..until WHEN???

"ONE DAY IN FRONT OF ALLAH I WILL RECLAIM BACK FOR THOSE MUSLIM WHO ARE JUST SITTING WITHOUT DO ANYTHING FOR PALESTIN..I WILL DO THAT..

"PALESTIN IS UMMAH ISSUE..NOT JUST "WE" HAVE TO SOLVE IT!!

Itulah pesanan dari seorang mahasiswa UIA yang berasal dari Palestin. Mereka amat menantikan umat Islam kesemuanya bersatu untuk membela rakyat Palestin dan sekaligus tumbangkan rejim Israel..

SIAPA YANG PERLU MULAKAN DAHULU KESATUAN TERSEBUT???
"SIAPA LAGI KALAU BUKAN KITA"

Tuesday, June 29, 2010

Law of Attraction..

Apabila mendekati madu' ramai teragak-agak. Salah tingkah..tak tahu nak mulakan macam mana..

Pernah tak kita dengar "HUKUM TARIKAN" atau "LAW OF ATTRACTION".

Hukum ini digunakan dengan meluasnya di barat dan mula didokumentasikan sekitar tahun 1990-an. Pendekatan ini mengaplikasikan kuasa tarikan minda ke arah melestarikan kesemua impian.

Berbalik kepada proses mendekati madu'. Pendekatan yang perlu diberi perhatian adalah kekuatan tarikan menerusi minda. Ini adalah sentuhan pertama kepada madu'. Minda kita perlu di"set up" berkali-kali bahawa "AIM" utk setiap madu'
Mereka perlu menjadi lebih baik dari diri kita atau paling kurang "sama level" satu ketika nanti.

Apabila kita berjaya "set up" mind..teruskan pasak dalam diri "mahabbah" utk madu'. Berikan 100% rasa kasih dan sayang kita kepada madu'. Plz...semua msti dpt 100%. Tidak ada percentage lagi rendah dari tu..mesti sama level..

Next..tautkan "mahabbah" tersebut hanya kerana Allah. Minta hati kita ditautkan dengan mad'u. Ikat dengan benang "aqidah". Perlu diingatkan proses ini mesti berterusan sampai bila-bila..DON'T EVER TRY TO STOP IT..

Kemudian..aturkan temu janji..dan teruskan langkah seterusnya DENGAN LEBIH BERANI.
Hakikatnya..Minda kita diibaratkan seperti magnet. Apabila kita cetuskan minda positif..Insya Allah kronologi positif pasti mengiringi cetusan tersebut. Apabila adanya cetusan negatif, kita mesti cuba datangkan kembali cetusan positif biarpun ia sukar.

TO ALL of MY DEAR..NEVER GIVE UP..U CAN DO IT.
FLASH BACK AGAIN..HOW FIRST I MEET ALL OF YOU. HOW SWEET THAT MEMORY, Now Your Turn..HOPE A LOT OF SWEETIES U GAIN..




Thursday, June 24, 2010

Laju ke sekarang..

"Awak ni guna gear berapa dalam gerak kerja Islam...tukar gear beb!!!"

"Kalau kita masih di takuk lama..bila umat Islam nak menang? Perubahan mesti bermisi dan berstrategi.."

Terngiang-ngiang perbualan seorang sahabat dgn junior yang baru berjinak-jinak dalam gerak kerja dakwah..teguran yang bersahaja tetapi cukup berbisa buat junior tersebut dan sesiapa sahaja yang terdengar..pedas2....

Terkesan dengan perbualan tersebut..kembali mencongak dan menghitung "speed" perkembangan diri. Memang diakui diri ini tak selincah dulu..turun ke sana ke mari..semata-mata membawa satu misi yang suci..sekarang banyak fokus "sharing moments"..OH TAK BOLEH JADI NI!!!

Laju ke sekarang???
Jangan mengukur kita ni dah bergerak laju..anggaplah kita masih terkebelakang lagi..jauh ditinggalkan musuh-musuh Islam. Andai kita sudah terasa laju..salam takziah buat diri, sesungguhnya tiket kemunduran sudah ditempah buat ummah..

Ayuh semua..
Hari demi hari mesti pasakkan dalam diri, ada sumbangan yang wajib diinfakkan untuk ummah walaupun sedikit..walaupun kecil dan yang pasti sumbangan tersebut hanya untuk mencari keredhaan dan kasih sayang dari Ilahi.

Berfikir dan terus merancang..sekaligus bertindak..jauh lagi perjalanan..dan banyak lagi duri-duri jahiliah yang perlu sama-sama kita cantas dan buang.

Maju dan laju utk Islam itu yang PASTI..

Wednesday, June 23, 2010

Sahabat ke Syurga

Satu perkongsian..

Teman rakan dah bersepah..tapi sukar dicari sahabat.

Sahabat adalah cerminan diri setiap individu. Tanpa sahabat sukar bagi seseorang menilai diri sendiri. Mampu ke kita hidup tanpa cermin??? Mesti tenggelam punca..

Memang sukar dicari sahabat-sahabat yang dapat jatuh bangun bersama..bina semula..saling mencabar..saling bersaing ke arah pengislahan diri dan ummah..

DAN PALING SUKAR DICARI...
Sahabat yang disatukan atas dasar kefahaman.."satu aqidah, satu fikrah, satu saff dan yang mencantikkan kesatuan ini adalah ukhwah islamiah" Subhanallah...

Dan apabila ditemukan sahabat-sahabat sebegini BERSYUKURLAH..
Dan berdoa walau di mana sahaja berada..ikatan ini tidak akan putus..dari kejauhan sama-sama bergerak ke arah lestarikan misi-misi amal 'islami..InsyaAllah..

TQ ALLAH..U GIVE ME A LOT OF PLATINUM..I ALWAYS FEEL STRONG WITH FULL SUPPORT AND SPIRIT FROM THEM EVEN THOUGH WE AREN'T WALK TOGETHER IN SAME WAY, AT SAME TIME..

But..WE ALWAYS CONNECT EACH OTHER DURING RABITAH..twicely per day..at morning and night..

YA RABB..
temukan kami di syurgamu..dan ikatan ini sampai ke sana..
SAHABAT KE SYURGA..

Saturday, June 19, 2010

My Luving Family


TRIBUTE TO ALL MY FAMILY

Bahagia...
seluruh semesta..
bermula dari keluarga..
dari titisan susu ibu tercinta..
mengalirlah sungai kasih abadi..

tumbuh dari keringat ayah..
kita perah pengorbanannya..
yang melimpah..
derai air mata yang mengalir..
di darah kita membina cita2...

rentaslah seribu lautan..
kembaralah ke seluruh alam..
takkan kau temui...
semurni cinta..keluarga..

langkah remajamu ditusuk sembilu..
kembara dewasa di angkasa..
ingat lah pesan ibu..kenanglah pesan ayah..
kembalilah ke jalan Allah..

Sayangi keluarga di situ bahagia...

We are leader...


This is my first entry..

Everyone are leader...
no matter what they try to deny..
it so hard to reject it..
learn to accept it as possible..

at least
we are leader for ourselves...
trust ourselves..
the rolling stones always shine..