Tuesday, June 29, 2010

Law of Attraction..

Apabila mendekati madu' ramai teragak-agak. Salah tingkah..tak tahu nak mulakan macam mana..

Pernah tak kita dengar "HUKUM TARIKAN" atau "LAW OF ATTRACTION".

Hukum ini digunakan dengan meluasnya di barat dan mula didokumentasikan sekitar tahun 1990-an. Pendekatan ini mengaplikasikan kuasa tarikan minda ke arah melestarikan kesemua impian.

Berbalik kepada proses mendekati madu'. Pendekatan yang perlu diberi perhatian adalah kekuatan tarikan menerusi minda. Ini adalah sentuhan pertama kepada madu'. Minda kita perlu di"set up" berkali-kali bahawa "AIM" utk setiap madu'
Mereka perlu menjadi lebih baik dari diri kita atau paling kurang "sama level" satu ketika nanti.

Apabila kita berjaya "set up" mind..teruskan pasak dalam diri "mahabbah" utk madu'. Berikan 100% rasa kasih dan sayang kita kepada madu'. Plz...semua msti dpt 100%. Tidak ada percentage lagi rendah dari tu..mesti sama level..

Next..tautkan "mahabbah" tersebut hanya kerana Allah. Minta hati kita ditautkan dengan mad'u. Ikat dengan benang "aqidah". Perlu diingatkan proses ini mesti berterusan sampai bila-bila..DON'T EVER TRY TO STOP IT..

Kemudian..aturkan temu janji..dan teruskan langkah seterusnya DENGAN LEBIH BERANI.
Hakikatnya..Minda kita diibaratkan seperti magnet. Apabila kita cetuskan minda positif..Insya Allah kronologi positif pasti mengiringi cetusan tersebut. Apabila adanya cetusan negatif, kita mesti cuba datangkan kembali cetusan positif biarpun ia sukar.

TO ALL of MY DEAR..NEVER GIVE UP..U CAN DO IT.
FLASH BACK AGAIN..HOW FIRST I MEET ALL OF YOU. HOW SWEET THAT MEMORY, Now Your Turn..HOPE A LOT OF SWEETIES U GAIN..
No comments:

Post a Comment