Sunday, September 26, 2010

Ashabul kahfi 2

K.ili..
Betullah k.ili ckp, nnt sy rindu..mmg sy rindu dah ni..ashabul kahfi semua rindu..rindu kt mak. Rindu nk dgr mak berleter..hehe..Bila nak balik ni?
We are STRONG when we sit together. Don't be SAD like Dr Aidh bin Abdullah Qarni said.

Cik Atikah..
Hehe..jgn jeles semalam deqmoon masak special..tpi itulah dah xjdi special sebab korang xde..
Again..We are STRONG when we sit together.

Cik Siti..
Hari ni dia pergi jalan2 cari makan..makan baik2..jgn lupa ashabul kahfi ye..
Again..We are STRONG when we sit together.

Cik Aish..
Huhu..x nak g INOVA..but I have to go..pray 4 me..start ptg ni smpai selasa. Fikir psl INOVA dah x jdi nk sambung keje2 yang terbengkalai~~~lab report, writhing thesis n bla222~~~
Again..We are STRONG when we sit together.

K.Mah..
As usual, rajin..semua keje dah siap, jeles beb. Tapi still x dpt motivate diri ini..waaa..pe nk jdi!!!
Again..We are STRONG when we sit together.

K.Aidah..
Pagi2 lagi lyn criter, best giler, bz tpi wt donno je. Sambil lyn criter sempat siapkan keje.Wah, dahsyat 2..
Again..We are STRONG when we sit together.

Deqmoon..
K.ili dah xde umah..dia lak y cm mak kt ashabul kahfi ni..best semalam deqmoon masak..sian k.ili n cik tikah..hehe..biar diorang jeles..
Again..We are STRONG when we sit together.

Cik Mirae..
Jln2 sampai x ingat jln balik..hehe..ingat kluar g mkn kt acacia je tapi terlepas sampai seremban..Bagus2..nmpaknye gene transformation dah berlaku kt cik mirae..kuat jln cm I gak..hehe..

Ashabul Kahfi..
We are STRONG when we sit together.


Ashabul kahfi-4eva-

Monday, September 13, 2010

Syawal 1431H

Pelik...

1st time sambut raya tahun ni dalam keadaan suram. Family ramai pun still rasa suram, sunyi + sepi. Kenapa ye??? Ziarah rumah maksu, makcik, nenek..semua bagi feed back yang sama. Sebenarnya kita ke yang create suasana suram? Or influence dari cuaca yang selalu mendung? Banyak faktor..as conclusion!!!

Baru perasan..sebenarnya ramai kurang sihat sepanjang Ramadan lalu. Nenek, ayah, pakngah, makcik, paksu semua diuji dengan sakit. Patut la..pagi2 raya semua buat muka seposen!!! Tambah lak kekanda kesayangan dari Qatar tak balik raya ni + internet kat rumah dia 'hang'. Lagi2 la sunyi. Emm..bila la dia nak balik!!!Sian kat mak..dengar je lagu raya terus banjir..rindu orang jauh nun di sana.

Pe2 pun..ujian Allah ni mematangkan kita if kita benar2 mencari hikmah dan bersangka baik dengan Allah. Allah rindu mendengar rintihan hamba2Nya dan selalunya kita juz merintih sayu bila diuji. Bila senang nak rafa'kan syukur pun TERdelay..sebab LUPA.  Tapi Allah tak pernah lupakan kita, semakin hari semakin melimpah rahmat yang diberikan. 

Moral of Syawal 1431H..
Banyakkan bersyukur, banyakkan bersabar, sentiasa bersangka baik dengan Allah..

....Big Family 2007...
Gambar ni masa raya 2007..last b4 kak ca' p Qatar..tnggu dia balik baru boleh update new picture..sekarang dah bertambah ahli..since a.mustaqim, a.mei n a.kei da kahwin..anak saudara pun dari 9 bertambah lagi  4 orang + 2 orang Insya Allah bulan10 n Januari 2011.

p/s: Saja nk share..best Family ramai=)